Zamieszczone przez pstryczek
Ślad po emblemacie
Zwiń
X
-
Ślad po emblemacie
Potrzebuję pomocy w usunięciu śladu po napisie OCTAVIA na klapie.
Zostały resztki keju i takie jakby obramówki po literach.
Próbowałem już benzyną ekstrakcyjną, nitro, gumką do ścieranka i zero efektu.
Nic nie chce zejść a chciałem przykleić napisy z O3.
Może ktoś zna jakąś chemię która to usunie a nie zepsuje lakieru albo coś w tym stylu ?
Walczę z tym od kilkunastu tygodni i nic
Fiat 126p --> Mazda 323 --> Citroen Xantia --> Fiat Cinquecento --> Daewoo Nexia --> Fiat Siena --> Daewoo Nexia --> Fiat Cinquecento --> Skoda Octavia
-
-
Zamieszczone przez kozielloPróbowałem już benzyną ekstrakcyjną, nitro, gumką do ścieranka i zero efektu.Zamieszczone przez LukiiBenzyna ekstarkcyja + miękka szmatka I po temacie.
Zamieszczone przez kozielloMoże ktoś zna jakąś chemię która to usunie a nie zepsuje lakieru albo coś w tym stylu ?
teraz pytanie czy tobie został klej, klej z pianką czy cienie po kleju/literkach (inaczje odbarwiony lakier, brud który zbierał sie tam przez kilak lat moze troche wszedł w reakcje z lakierem)
wiec... klej czy pianka z klejem to najepierw podgrzej to suszarka moze byc opalarka ale ostroznie zeby nie przedobrzyc i usuń ile sie da... potem najlepiej to schodzi czystym acetonem nie jest go łatwo kupic wiem (kiedyś wystarczyło mamie/żonie zajumać zmywacz do paznokci) z nitrem ostrożnie ale benzyna ekstrkacyjna czy rozpuszczalnik uniwersalny powinien pomóc
jak zostały cienie to trochę trudniej... tu trzeba zadziałać polerka... oczywiście nejlepiej było by mechanicznie ale... poszukaj na stronach detailingowych samplerów politur do starych samochodów one sa lekko ścierne do tego pad z mikrofibry i powinno pomóc, najlepszy był by do tego UC z Megsa lub Achilles z VP ale nie wiem czy gdzes znajdzesz opk 20ml a tobie więcej nie trzeba.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Zamieszczone przez kozielloPróbowałem już benzyną ekstrakcyjną, nitro, gumką do ścieranka i zero efektu.Zamieszczone przez LukiiBenzyna ekstarkcyja + miękka szmatka I po temacie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez widelczykDobrze jest namoczyć gąbkę kuchenną olejem jadalnym - sprawdzona metoda domowa na wszelakie stare kleje i etykiety.
Rozcieńczalinik na mikrofibrę i jazda - najbezpieczniejsza metoda.
Chyba, że mówimy o brudzie, który był wokół napisu. Wtedy pozostaje tylko polerowanie mechaniczne lub ręczne.
Komentarz
-
Komentarz